FertilOva za plodnost žensk

20,90 

  • Primerno za žensko reproduktivno zdravje
  • Prispeva k plodnosti

PAKET VSEBUJE:

30 kosov

Ni na zalogi

Šifra: 983 Kategoriji: ,

Splošne informacije:

FertilOva podpira ženske, ki imajo težave pri spočetju, saj pomaga in spodbuja redno delovanje jajčnikov, podpira redne menstruacijske cikle in pomaga pri kakovosti jajca.

Inozitol, glavna sestavina FertilOve, je prisotna v vseh živih celicah in ima veliko pomembnih funkcij. Ena od pomembnih vlog je povezana z insulinom. Prav tako spodbuja normalne ravni hormonov, kar spodbuja redne menstruacijske cikle in ovulacijo.

Folna kislina, druga sestavina zdravila FertilOva je vitamin, topen v vodi, ki spada v skupino vitaminov B. Folna kislina je izredno pomembna, saj je velikega pomena pri celični delitvi. Folat ima tako veliko vlogo pri sintezi novih celic, DNK in RNK, ter pri preprečevanju poškodb DNK ter obnovi celic in imunskega sistema.

Raziskave kažejo, da jemanje zdravila Inozitol pomaga izboljšati delovanje jajčnikov in metabolnih motenj, povezanih s sindromom policističnih ovarijev. Med 65% – 80% bolnikov s PCOS imajo insulinsko rezistenco. Bolniki s PCOS imajo večje tveganje kot običajno pri razvoju metaboličnega sindroma, v kar spada povečanje telesne teže, sladkorna bolezen drugega tipa in tudi dislipidemija.

Kdo ga lahko uporablja?

Izdelek FertilOva je bil razvit posebej za ženske, ki trpijo za sindromom policističnih jajčnikov (PCOS). Sestavine FertilOva imajo različne vloge pri PCOS, ki zajema plodnost. Te sestavine lahko pomagajo popraviti motnje menstrualnega cikla, pomagajo pacientom s PCOS do doseganja rednih ovulacij, Inozitol pa je povezan z izboljšano kakovostjo zrelega jajca oziroma oocita ter zarodkov.

Kaj je PCOS?

PCOS je motnja, ki vpliva na reproduktivno sposobnost jajčnikov. Že ime sindrom policističnih jajčnikov pove, da se na površini jajčnikov ustvarijo ciste, ki onemogočajo ustrezno delovanje jajčnikov. Jajčniki so odgovorni za vsakomesečno sproščanje jajčeca v jajcevod, kjer se na dan ovulacije in prisotnostjo spermijev tudi oplodi. Pri ženskah s PCOS, pa zaradi oviranja biološkega izločanja ženskih spolnih hormonov, do ovulacije ne pride ali pa je le-ta močno ovirana. Ciste na jajčnikih lahko prerastejo trikratno velikost jajčnika.

Ali ste vedeli?

Z izbiro dneva spolnega odnosa lahko vplivate na to, ali boste imeli fantka ali punčko. Moška semenčeca, ki vsebujejo X kromosom preživijo dlje časa in so počasnejši plavalci od semenčec z Y kromosomom. To pomeni, da boste imeli več možnosti za punčko, če imate spolne odnose 3 dni pred ovulacijo in bliže ovulaciji pomeni več verjetnosti za fantka.

Kako pomembna je izbira pravega trenutka?

Vsaj eden od šestih parov ima težave s spočetjem otroka in raziskave kažejo, da so te težave lahko povezane s slabo izbiro pravega trenutka. Težava je v tem, da so ženske plodne samo približno pet dni v vsakem ciklusu in visoko plodne samo dva dneva. Trenutek spolnega odnosa je zato pomemben pri povečanju možnosti za zanositev.

Koliko dni je ženska med ovulacijo dejansko plodna?

Med ovulacijo je žensko jajčece primerno za oploditev zgolj 12-24 ur. Vendar morate vzeti na znanje, da moška semenčeca preživijo 3-5 dni, tako da je možnost oploditve 5-7 dni.

Kako določiti dni ovulacije?

Preprosta in enostavna metoda določanja pravega trenutka, kdaj naj bi par imel spolni odnos, je uporaba testa “Babystart test ovulacije”.

SESTAVINE: Inozitol, maltodekstrin, aroma pomaranče, silicijev dioksid, sladilo Sucraloza E955, folna kislina.

Selfcheck.si
Right Menu Icon