Test alergij (stopnja IgE)

18,90 

  • Hiter sterilni test za preverjanje občutljivosti na določene snovi
  • Potrebna je zgolj kaplja krvi
  • Hiter in zanesljiv
PAKET VSEBUJE
  • 1 test, 1 pipeto in desikant, 1 kapalno stekleničko (ki vsebuje 1 ml razredčevalca), 2 sterilni lanceti za odvzem vzorca krvi ter 1 navodila za uporabo.
Šifra: 1228 Kategorija:

Splošne informacije

Ljudje z visoko stopnjo občutljivosti na različne snovi, kot so cvetni prah, živalska dlaka, peresa ali določena hrana, imajo abnormalno visoko raven protiteles IgE (imunoglobulinskega razreda E), kar po domače pomeni, da imajo alergijo. Omenjena občutljivost je prisotna pri otrocih, pubertetnikih in odraslih, med glavne simptome alergij pa prištevamo kožno rdečico, izpuščaje, solzenje, ponavljajoče napade kihanja in vodenico.

Ker zgoraj omenjene simptome pogosto zamenjujejo z običajnimi znaki virusnih in bakterijskih okužb, npr. gripe, prehlada ali bakterijskega vnetega grla, je v zgornjih primerih in v primerih, ko so alergije prisotne v družini pomembno preveriti, če je stopnja IgE pri posamezniku abnormalno visoka in slednji trpi za alergijami. S pomočjo določanja povišane stopnje imunoglobulina E, vas lahko zdravnik napoti na podrobnejše raziskave s katerimi bodo lahko ugotovili prisotnost snovi, ki povzročajo alergije in vam svetovali primerno zdravljenje.

Zakaj je ta test pomemben?

Izvedbo testa priporočamo vsem z visoko stopnjo občutljivosti na različne snovi kot so cvetni prah, živalska dlaka, peresa ali določena hrana, saj imajo običajno abnormalno visoko raven protiteles IgE (imunoglobulinskega razreda E), zato lahko v primeru alergije slednjo primerno zdravimo.

Kako natančen je test alergij?

Test alergij je zelo natančen, strokovnjaki na področju (bolnišnice, laboratoriji) pa ga uporabljajo že več kot 10 let. Ocene kažejo vsaj 97% natančnost.

Ali lahko test izvede kdorkoli?

Test lahko izvede kdorkoli, razen osebe, ki so mlajše od 15 let, saj je občutljivost testa prilagojena odrasli populaciji.
Selfcheck.si
Right Menu Icon